Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک شرکت دانش‌بنیان سامانه‌ای را برای نمایش اطلاعات آخرین قبض با هدف حذف قبوض کاغذی و صرفه‌جویی در وقت و هزینه طراحی کرده است.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سیدمسعود حسینی عضو هیئت‌مدیره شرکت دانش‌بنیان تفکر پیشرو عصر داده پارسیان با بیان اینکه سرویس ونش بر روی کلیه اپلیکیشن‌های پرداخت استفاده می‌شود، گفت: این سرویس با دریافت شناسه قبض، اطلاعات آخرین قبض را به کاربر نمایش می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این محصول قدم بزرگی برای حذف قبوض کاغذی بود که بر اساس استاندارد‌های داخلی و با نگاه به استاندارد‌های جهانی طراحی و تولید شده است.

معرف فرهنگ استعلام و تجمیع قبوض

در گذشته در فلات مرکزی ایران، جنگ بر سر توزیع آب بود، شیخ بهایی در آن دوران با ارائه راهکاری مدون که بعد‌ها ونش نامیده شد به این جنگ پایان داد. سامانه ونش زمانی وارد عرصه ارائه خدمات بانکی شد که شرکت‌های متعددی بدون مزیت رقابتی بر سر بازاری کوچک رقابت می‌کردند، اما ونش در اقیانوسی آبی، ارزشی جدید خلق کرد و در حال حاضر ونش به‌عنوان رهبر بازار قبض فعالیت می‌کند.

در سال ۹۶ هیچ پتانسیلی در بازار استعلام قبض وجود نداشت و ونش به‌عنوان اولین ارائه‌دهنده این سرویس، معرف فرهنگ استعلام و تجمیع قبوض بود. اکنون می‌توان گفت سامانه‌ای وجود ندارد که در سبد محصولات خود از سرویس‌های ونش استفاده نکرده باشد.

مورد استفاده در صنعت پرداخت

از دیگر سرویس‌های ونش می‌توان به سرویس حوزه خودرو، بانکی، پست، قضایی و ثبت‌احوال اشاره کرد. این سرویس‌ها در هوشمند سازی و اتوماسیون سیستم‌ها کاربرد دارد، علاوه بر این شرکت‌های بهینه‌سازی انرژی نیز از سرویس‌های ونش استفاده می‌کنند.

این محصول به‌طور کاملاً بومی طراحی و تولید شده است و در حال حاضر در صنعت پرداخت کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد. بانک‌ها، اپلیکیشن‌های پرداخت، شرکت‌های بیمه، شرکت‌های لیزینگ و صرافی‌ها ازجمله مشتریان ونش هستند.

صرفه‌جویی در مصرف کاغذ

این محصول موجب اشتغال مستقیم برای ۲۵ نفر شده است. مهم‌ترین هدف ونش از ابتدا حذف قبوض کاغذی بود که توانسته به‌تن‌هایی موجب صرفه‌جویی در استفاده از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار برگه A۴ شود، همچنین ارائه خدمات به‌صورت غیرحضوری موجب صرفه‌جویی در وقت و هزینه افراد نیز شده است.

عضو هیئت‌مدیره شرکت دانش‌بنیان تفکر پیشرو عصر داده پارسیان با اشاره به اینکه هر فردی در ایران اگر قبضی استعلام کرده باشد، حتماً یک‌بار از سرویس‌های ونش استفاده کرده است، افزود: از حمایت‌های استفاده شده معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری می‌توان به امریه سربازی، معافیت پرداخت بیمه و برخی تسهیلات صندوق شکوفایی و نوآوری اشاره کرد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: ایران ساخت قبوض کاغذی دانش بنیان پرداخت صرفه جویی قبوض کاغذی سرویس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۱۰۹۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اگر مجوز کاغذی و قدیمی را به الکترونیک تبدیل نکنیم، چه می‌شود؟

همشهری آنلاین - محمد بلبلی: ادارات گوناگون، ضوابطی سختگیرانه و حتی مبهم و گاهی حتی عجیب برای صدورمجوز داشتند. متقاضیان ایجاد کسب‌وکارها، در مواردی حتی برای دریافت مجوز فعالیت یک مغازه دچار چالش می‌شدند و دقیقا نمی‌دانستند باید چند نوع مدرک و استعلام را تهیه و ارائه کنند. اغلب معلوم نبود اصولا فرایند دریافت مجوز از کجا آغاز می‌شود و گاهی گرفتن مجوز تاسیس یک کارخانه، دامداری یا کارگاه تولیدی و مغازه، ماه‌ها و حتی سال‌ها طول می‌کشید.

آغاز به‌کار درگاه ملی مجوزها

در اجرای این قانون، درگاه ملی مجوزها، در فروردین ۱۴۰۰ با صدور نخستین مجوز تمام الکترونیک شروع به‌کار کرد. طبق آمار موجود، تا پایان سال ۱۴۰۲، حدود ۱.۶ میلیون مجوز به‌طور کاملا غیرحضوری صادر شده است؛ یعنی به‌طور متوسط هر مجوز کسب‌وکار ظرف مدت ۸ روز در قالب این فرایند صادر شده است. در حال حاضر، ۴۷۰۰ نوع مجوز در درگاه ملی مجوزها، قابل صدور است. به‌طور میانگین برای دریافت هر مجوز فقط ۸.۵ شرط وجود دارد. این شروط شامل موارد ساده‌ای مثل شرط حیات، داشتن سن قانونی و... هستند.

نحوه کار درگاه ملی مجوزها

در درگاه ملی مجوزها متقاضی ابتدا از میان ۴۷۰۰ نوع مجوز متصل به سامانه، مجوز موردنظرش را انتخاب و درخواست خود را ثبت می‌کند. ثبت درخواست در این درگاه، با احراز هویت از طریق پنجره واحد هوشمند دولت و با ورود رمز پیامک شده به گوشی متقاضی انجام می‌شود. قبل از ثبت نهایی درخواست، سیستم از او می‌پرسد آیا همه شرایط و مدارک اعلامی را دارد، یا نه؟ درصورت تأیید، درخواست متقاضی ثبت و بلافاصله استعلام‌ها به‌صورت خودکار و هوشمند دریافت می‌شود.

تا پایان سال گذشته، ۱۸ مرجع ذی ربط در ارائه پاسخ استعلام‌ها، به درگاه ملی مجوزها متصل شده‌اند. استعلام‌هایی مانند حیات، سن، مدرک تحصیلی، نداشتن بدهی مالیاتی و نظایر آن به‌طور خودکار و آنی انجام می‌شود. با هدف ساده‌سازی شرایط صدور مجوزها، ۸۰ درصد مجوزهای موجود در درگاه ملی مجوزها ثبت‌محورند؛ یعنی اگر پاسخ همه استعلام‌های آنلاین مثبت بود، مجوز به‌طور خودکار صادر می‌شود و در کارپوشه متقاضی و بانک اطلاعات کسب‌وکارهای ایران به نشانی qrmojavez.ir قرار می‌گیرد.

شناسه یکتا

براساس قانون تا خرداد ۱۴۰۳ همه دارندگان مجوزهای کاغذی قدیمی هم باید شناسه یکتا و مجوز الکترونیک بگیرند. پس از پایان مهلت قانونی برای دریافت مجوز الکترونیک همه ادارات دولتی و بانک‌ها، در ارائه خدمات فقط شناسه یکتا را می‌پذیرند و مجوز کاغذی را دیگر قبول نمی‌کنند. امیر سیاح می‌گوید: دیگر کاغذ از فرایند صدور مجوزها حذف شده است.

رئیس مرکز ملی بهبود فضای کسب‌وکار وزارت امور اقتصادی و دارایی تأکید می‌کند: تبدیل مجوز کاغذی به شناسه یکتا، حکم قانون است. این کار از نیمه دوم سال ۱۴۰۲ شروع شد و باید تا آخر اردیبهشت ۱۴۰۳ تمام شود. او در پاسخ به این پرسش که آیا دارندگان ۴ میلیون مجوز کاغذی و قدیمی برای تبدیل مجوزهایشان به مجوز الکترونیک باید خیلی وقت بگذارند، توضیح می‌دهد: این کار اصلا وقت زیادی از آنها نمی‌گیرد؛ فقط کافی است گوشی موبایل‌شان را دست بگیرند و به سایت مجوز دات. آی. ‌آر، مراجعه و دکمه‌ تبدیل مجوز کاغذی به شناسه‌ یکتا را لمس کنند. در این بخش ۴ کد از آنها مطالبه می‌شود، اگر مجوز معتبر داشته باشند، شناسه یکتا را به‌راحتی دریافت می‌کنند.

چرا مجوز الکترونیک بگیریم؟

صاحبان کسب‌وکارهای دارای مجوز اغلب از رقابت نابرابر با کسب‌وکارهای فاقد مجوز گلایه‌مندند؛ حال به‌نظر می‌رسد با اجرای قانون تبدیل مجوزهای کاغذی به الکترونیک و صدور شناسه یکتا، این امکان به‌وجود می‌آید تا واحدهای اقتصادی بدون مجوز از این چرخه بازار حذف شوند. با تمهیدات اندیشیده شده، قاعدتا با اتمام موعد تعیین‌شده برای تبدیل مجوزهای کاغذی به شناسه یکتا دیگر باید شاهد تعطیلی کسب‌وکارهای غیرمجاز باشیم؛ زیرا غیرمجازها با قطع خدمات دولتی، عملا فعالیت اقتصادی‌شان مقرون به صرفه و امکان‌پذیر نخواهد بود و چاره‌ای جز تعطیلی نخواهند داشت.

سیدامیر سیاح، رئیس مرکز ملی بهبود فضای کسب‌وکار وزارت امور اقتصادی و دارایی در این‌باره توضیح می‌دهد: بعضی‌ها می‌گویند، یعنی چه که می‌خواهید مجوز بدهید. این اسمش اجازه نیست؛ اسمش مجوز است. مجوز ماهیت کسب‌وکارها را رسمی می‌کند. وقتی می‌گوییم کسب‌وکارها باید دارای مجوز باشند، به این معناست که بشود موضوع را پیگیری و بر نحوه فعالیت آنها نظارت کرد.

کد خبر 848749 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها شاخص کسب و کار اقتصاد

دیگر خبرها

  • ادامه جنجال توسل‌جویی علم‌الهدی به شاهنامه | نمی‌دانستید منیژه، زن باده‌نوش و دختر دشمن ایران بود | این ابیات را هم بخوانید!
  • الکترونیکی شدن ۴۷۷,۰۰۰ پروانه کسب کاغذی تا ۱۵ اردیبهشت ماه
  • آگهی‌های هرزنگاری دیپ فیک در گوگل ممنوع می‌شوند
  • تبدیل ۱۸۱۰ مجوز کاغذی به شناسه یکتا در میاندوآب
  • آمریکا پهپاد زیردریایی ساخت؛ این وسیله غول‌پیکر کف دریا می‌خوابد! | تصویر
  • اگر مجوز کاغذی و قدیمی را به الکترونیک تبدیل نکنیم، چه می‌شود؟
  • خدمات اینترنت مخابرات یزد از طریق سامانه جامع غیرحضوری شد
  • (تصویر) آمریکا پهپاد زیردریایی ساخت
  • پلیر موسیقی Winamp باز می‌گردد!
  • اعمال بسته نوسازی بافت فرسوده در ۵۸۱ شهر